zondag 23 oktober 2011

Zondagmorgen zijn twee medewerkers van de Explosieven Opruimingsdienst ernstig gewond geraakt toen een explosief die was gemonteerd aan een flitspaal in Voorschoten ontplofte.

Politiehelicopter op zoek naar daders Flitspaalbom

Flitspaalbom in Voorschoten

Zondagmorgen zijn twee medewerkers van de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) ernstig gewond geraakt toen een explosief die was gemonteerd aan een flitspaal in Voorschoten ontplofte.

Dat gebeurde op de Voorschoterweg, nabij de Zilverfabriek. Een technisch rechercheur van de politie raakten lichtgewond. Dat meldde de politie.

Rond half 4 's morgens had de politie een melding gekregen van iemand die iets raars had zien hangen aan de paal. De EOD werd op verzoek van brandweer en politie erbij gehaald. Het bleek te gaan om een zelfgemaakt explosief. Tijdens het onschadelijk maken ontplofte het. Dat gebeurde tegen half 8.

De zwaargewonde EODérs zijn naar het ziekenhuis LUMC in Leiden gebracht. Het kruispunt is voor onbepaalde tijd afgesloten voor onderzoek. De politie heeft geen idee wie het explosief heeft geplaatst en doet hier naar onderzoek.

5 opmerkingen:

Anoniem zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Anoniem zei

@Anoniem,
De gezondheid van medemensen is voor jou een bijkomstigheid? Aleen om je niet aan bv. snelheidsafspraken te houden? In dit land heeft een ieder het recht om zich op een veilige manier te kunnen verplaatsen. Hiervoor hebben we o.a. verkeersregels afgesproke. Ik snap niet waar jij en de andere medeweggebruikers die deze afspraken aan hun laars willen lappen, het recht vandaan halen om mij dit recht te onzeggen. Alleen voor eigen gewin? Egoisten zijn jullie.

Anoniem zei

Dat er EOD mensen gewond zijn is jammer, ondanks het geen donder kan schelen. Echter is de situatie ernstig omdat de veiligheid van de nietsvermoedende burger ernstig in gedrang is gebracht door het bewuste explosief.

Anoniem zei

Wat een belachelijke reactie,s ! Ik wist dat er stom volk in Nederland rond loopt, maar zo stom had ik mij eigen niet kunnen bedenken.

Ik citeer;" Echter is de situatie ernstig omdat de veiligheid van de nietsvermoedende burger ernstig in gedrang is gebracht door het bewuste explosief" einde citaat.

Die EOD mensen, zij er voor om die zaken te verwijderen,om te zorgen dat de nietsvermoedende burger gewoon op straat kan lopen. " Nederland wordt steeds slimmer" !! Wat mij betreft kan die reclame per direct van de televisie

jan zei

anoniem
degene die het explosief geplaatst heeft is behoorlijk ziek , maar jij ontloopt hem niet in die ziekte , als je zo'n opmerkingen anoniem durft te plaatsen. De cel naast hem/haar staat klaar voor je.