maandag 26 maart 2012

Is een dagje naar de Efteling een te duur uitje?

Wanneer we het over de Efteling hebben, komt er al gauw een discussie op gang over de prijs van dit pretpark. Inmiddels is deze gestegen tot een bedrag van 35 euro. En dan heb je inderdaad nog niet geparkeerd, nog niet gegeten, en je moet er niet willen berekenen wat het voor een gemiddeld gezin met 2 of 3 kinderen betekend.

Voor velen is dat inderdaad een flink bedrag. Maar er dient gezegd te worden dat je heel gemakkelijk een korting van 3 euro kunt regelen door de kaartjes online te kopen, en dat je via de bekende AH actie, zelfs een korting van 10 per persoon kunt regelen. Dan is het kaartje ineens 25 euro. Nog niet misselijk, maar je krijgt er ook wel wat voor.

Je kunt je een hele dag vermaken. Er zijn zoveel attracties dat je niet eens alles op deze dag kunt doen, dus de leukste dingen die je wilt doen, moet je zeker kunnen doen.

Misschien moet je een Efteling ook gewoon bekijken in relatie tot andere pretparken en zien wat je daar kunt doen. Denk eens aan Madame Tussauds. Daar kun je even een paar uurtjes (je houdt het echt geen hele dag vol!) naar een paar grote poppen kijken. Maar het kost je wel 22 euro. Dan valt een Efteling voor 35 euro (25 met de AH korting) weer mee!

Geen opmerkingen: