donderdag 5 april 2012

John Leerdam laat zijn ware aard zien. John Leerdam is een grote leugenaar die gewoon doet alsof ie overal verstand van heeft. Leerdam liegt over Jael Jablabla.

Wat is de connectie tussen John Leerdam en Jael Jablabla?

John Leerdam
John Arnold Walther Julius Leerdam laat zijn ware aard zien. John Leerdam is een grote leugenaar die gewoon doet alsof ie overal verstand van heeft.

John Leerdam kwam al niet al te intelligent over, inmiddels is wel heel erg duidelijk geworden dat hij zijn domheid probeert te verbergen door keihard te liegen. Het enige intelligente wat hij de afgelopen dagen heeft gedaan is: opstappen. Hij maakte met zijn leugens zichzelf te schande, zijn partij de PvdA, maar ook de rest van de politiek.

Een verdere afgang
Op dinsdag 1 mei verschijnt Leerdam in het programma van Pauw en Witteman. Daar probeert hij te redden wat er te redden valt en beweert nu ineens dat hij het spelletje mee speelde: „Ik dacht dit is een grap met rare namen. Ik dacht: ik speel het mee”. Er was werkelijk niemand die hem geloofde en Leerdam is opnieuw in het nieuws als een domme man die zichzelf ontzettend voor schut weet te zetten!

Wie is Jael Jablabla?
John Leerdam wordt gevraagd naar Jael Jablabla
In het radioprogramma vroeg een verslaggever aan John Leerdam wat hij vindt van uitspraken van de Israëlische politicus Ariël Sharon over het toelaten van asielzoekers. Hoewel Sharon, de oud-premier van Israël, al sinds 2006 in een comateuze toestand verkeert en dit nooit gezegd kan hebben, antwoordde Leerdam: 'Dat moet op hoog niveau, bij de Verenigde Naties, besproken worden en minister Uri Rosenthal moet dit goed in de gaten houden.' Leerdam had natuurlijk moeten zeggen: 'Je kletst onzin man!', maar Leerdam wist niet eens wat de toestand van Sharon is. Triest!

Daarna stelde de verslaggever verontwaardigd dat de 'Haagse straatterrorist Jael Jablabla' vervroegd is vrijgekomen door een vormfout van het OM. 'Zijn we dan niet de weg kwijt', vraagt hij aan Leerdam. Het Kamerlid zei daarop dat 'onze vicefractievoorzitter Jeroen Dijsselbloem hier al over heeft gesproken.' En dat is heel raar, want er bestaat helemaal geen straatterrorist Jael Jablabla. Leerdam heeft dus keihard gelogen. Hoe simpel was het om gewoon te zeggen 'dat hij van niets weet, maar dat als er zoiets heeft plaatsgevonden, dat niet zou moeten kunnen'.

Glen & The Kuckucks 
In hetzelfde interview vraagt de verslaggever van de ochtendshow aan John Leerdam wat hij vindt van de muziek van de band Glen & The Kuckucks. Natuurlijk heb je nooit van deze band gehoord want deze bestaat gewoon niet. Maar dat weerhoudt Leerdam er niet van net te doen alsof hij de groep regelmatig voorbij heeft horen komen op de radio.

Leerdammertje
Ook Ineke van Gent doet een Leerdammertje
Ondertussen blijkt onze John niet de enige te zijn die door 3FM ondervraagd is. Ineke van Gent is ook door 3FM ondervraagd. Giel Beelen zond een fragment uit waarin Ineke van Gent stelt dat de Amerikaanse ex-president Richard Nixon een goede spindoctor voor Barack Obama zou zijn. Richard Nixon is echter in 1994 al overleden. Als politici meekletsen met een verslaggever over een fictieve gebeurtenis, noemen we dit tegenwoordig een ’Leerdammertje’. Laten we hopen dat de Van Dale deze term ook echt gaat opnemen.

Heor Brinkman beging geen 'leerdammertje'.

1 opmerking:

Anoniem zei

Deze surinaamse andre van duin is superdom,en daarmee volledig overbodig voor zijn partij.De brutale vlegel denkt dat we in de rimboe vertoeven,en geen nieuws lezen.