donderdag 31 mei 2012

Netto reiskostenvergoeding flink lager. Forenzen moeten maandelijks gemiddeld 65 tot 90 euro inleveren. Met dank aan Kunduz-akkoord

Netto reiskostenvergoeding flink lager. Forenzen moeten maandelijks gemiddeld 65 tot 90 euro inleveren

We moeten door het Kunduz-akkoord allemaal flink inleveren. Het was al bekend dat er met het woon-werk-verkeer van alles zal gaan gebeuren. Dat geldt voor de mensen die een auto van de zaak hebben, maar ook voor mensen die nu een onbelaste reiskostenvergoeding hebben. Of je nu met de eigen auto naar werk gaat of met het openbaar vervoer, je krijgt in beide gevallen te maken een een flink lagere reiskostenvergoeding. Dat is besloten in het Kunduz-akkoord (lente-akkoord)
De netto reiskostenvergoeding wordt flink lager

De reiskostenvergoeding in 2012

-De reiskostenvergoeding wordt op een normale manier belast.
-De reiskostenvergoeding is nu voor de gemiddelde werknemer 180 netto per maand.
-De reiskostenvergoeding wordt voor de werknemer die veel verdient 90 netto per maand. Hij levert elke maand dus netto 90 euro in. (Dat is 1080 euro netto per jaar).
-De reiskostenvergoeding wordt voor de werknemer die gemiddeld verdient 115 netto per maand. Hij levert elke maand dus netto 65 euro in. (Dat is 780 euro netto per jaar).
-De reiskostenvergoeding geldt voor zowel treinreizigers als automobilisten.
-De reiskostenvergoeding verlaging kun je berekenen op reiskostencheck.anwb.nl
-De ANWB-reiskostencheck is al 200.000 gedaan
De netto reiskostenvergoeding wordt flink lager

Reizigersvereniging Rover is een online petitie begonnen om het afschaffen van de onbelaste reiskostenvergoeding te voorkomen.

Geen opmerkingen: