maandag 21 mei 2012

R.I.P. Robin Gibb. Robin Gibb (Bee Gees) overleden. Bee Gee is maar 62 jaar geworden

R.I.P. Robin Gibb. Robin Gibb (Bee Gees) overleden. Bee Gee is maar 62 jaar geworden 

R.I.P. Robin Gibb (62)
Ongeveer anderhalf jaar geleden ontdekten artsen dat Robin Gibb tumoren in zijn darmen en lever had. Vanaf dat moment begon een lange strijd tegen kanker. Robin Gibb kreeg veel behandelingen maar de ziekte sloeg zo hard toe, dat hij tijdens zijn ziekte verschillende malen in het ziekenhuis moest worden opgenomen. Dat was omdat hij niet meer kon lopen, en een andere keer omdat hij niet meer kon praten.
De 20 jarige jonge Robin Gibb (ca. 1969)

Toch leek zijn behandeling soms aan te slaan. Hij verliet het ziekenhuis regelmatig in een ogenschijnlijk betere toestand dan dat hij erin ging. Afgelopen februari zei hij dat hij ,spectaculair' was hersteld. De laatste tijd ging zijn gezondheid echter duidelijk achteruit. Na een longontsteking vorige maand raakte hij tijdelijk in een coma. 

Bee Gees 

De Bee Gees met Robin Gibb in het midden
Robin Gibb, zijn tweelingbroer Maurice (overleden in 2003) en hun oudere broer Barry vormden in 1958 de Bee Gees. De groep scoorde superhits met nummers als Stayin' alive, Tragedy, How deep is your love en Night fever. De Bee Gees verkochten in totaal meer dan 200 miljoenen platen. Op een moment hadden de broers 5 nummers tegelijk in de Amerikaanse top 10. De Bee Gees waren mede daardoor  één van de meest succesvolle popgroepen aller tijden.

Geen opmerkingen: