maandag 21 mei 2012

Robert Mikelsons krijgt maar 18 jaar. Wat een blamage voor de Nederlanse rechtsstaat!

Robert Mikelsons krijgt maar 18 jaar. Wat een blamage voor de Nederlanse rechtsstaat!

Robert M. komt heel goed weg... Een trieste dag voor Nederland!
Robert Mikelsons (28), beter bekend als Robert M, krijgt maar 18 jaar celstraf. En dat terwijl hij heeft bekend dat hij 87 zeer jonge kinderen ernstig heeft misbruikt. Justitie heeft hem voor 'maar' 67 gevallen vervolgd. Waarom hij niet voor de andere 20 gevallen is vervolgd is mij echt onduidelijk. Daarnaast is 20 jaar geeist....

Als de 18 jaar de straf is voor wat hij heeft gedaan, is dat een grote schok voor heel Nederland. Iedereen die ook maar iets gehoord heeft van deze zaak weet hoe wagelijk Robert M. is. Wat moet je in dit land doen om een zwaardere straf te krijgen?

En dan te bedenken dat het standaard is dat iemand na 2/3 van de tijd al vrijkomt. Dus 18*2/3 is over 12 jaar. O nee, hij heeft al een jaar in voorarrest gezeten. Dus Robert M. mag over 11 jaar weer vrijkomen. Dan is hij pas 39 jaar.

Wat mij betreft mag zijn snikkel eraf worden gehakt. En zelfs dan mag ie per kind dat hij heeft misbruikt 20 jaar zitten. Wat een trieste dag!

1 opmerking:

Anoniem zei

Wel je feiten checken. Robert heeft ook TBS gekregen. Dus over 12 jaar (2/3 van zijn straf) komt Robert niet vrij, maar gaat zijn TBS in. En elke 2 jaar gaan rechters bekijken of Robert door therapie en behandeling is 'genezen' om voor vrijlating in aanmerking te komen. Nu is het zo dat TBS-ers van ernstige zedenzaken zelden een therapie ontvangen. Dus ook niet genezen kunnen worden verklaard. Met andere woorden de kans is groot dat Robert zijn hele leven achter de tralies zit. Dit is ook de reden dat Robert gek werd toen hij hoorde dat hij TBS kreeg!