woensdag 9 mei 2012

VS wil uitlevering Joran van der Sloot. Joran vecht dat weer aan

VS wil uitlevering Joran van der Sloot

Joran van der Sloot
Joran van der Sloot vecht zijn uitlevering aan de Verenigde Staten aan. Een Peruaanse rechter bezocht Joran van der Sloot in zijn cel in Peru in verband met het uitleveringsverzoek van de VS. Dat uitleveringsverzoek is gedaan omdat  Joran van der Sloot ervan wordt verdacht dat hij de moeder van Natalee Holloway heeft afgeperst. In ruil voor een aanzienlijk geldbedrag zou hij de familie vertellen waar het lichaam van het vermiste meisje is. De familie betaalde een deel van het bedrag, maar  Joran van der Sloot  kwam zijn belofte niet na.

Natalee Holloway verdween in mei 2005 tijdens een vakantie op Aruba.  Joran van der Sloot was een van de laatste personen die haar levend zag. Joran van der Sloot zit op dit moment in Peru een straf uit van 28 jaar voor de moord op de 21-jarige Stephany Flores in 2010. Joran kan op zijn vroegst na negen jaar vervroegd vrijkomen. Het proces tegen Joran van der Sloot in de VS staat gepland voor 2015. Als hij daar wordt veroordeeld, kan hij 25 jaar cel krijgen. Dan zou hij tot 2040 moeten zitten. Het is dus heel begrijpelijk dat Joran van der Sloot de uitlevering aanvecht.

Van mij mag hij uitgeleverd worden. Want een gevangenisstraf van maar 9 jaar voor voor iemand die twee mensen heeft vermoord is echt wel heel weinig.

Geen opmerkingen: