woensdag 8 augustus 2012

Ziya Borukcu en Sandro Grigolia zijn niet de twee slimste roofmoordenaars. Ze plegen een roofmoord op de Haagse juwelier Ruud Stratmann maar laten zich heel duidelijk filmen.

Ziya Borukcu en Sandro Grigolia

Twee 'lieve' jongens plegen roofmoord op de Haagse juwelier Ruud Stratmann (47). Alleen zijn Ziya Borukcu en Sandro Grigolia niet de twee slimste en staan ze superduidelijk op de bewakingsbeelden. Ze dragen dus niet alleen nerd-brillen, het zijn ook echt domme nerds! Hopelijk worden deze domme eikels snel gepakt en zwaar gestraft!

Zie ook: Sandro Grigolia rekende niet op verzet juwelier Stratmann

Zie ook: Sandro Grigolia overviel juwelier om boetes te betalen

Ziya Borukcu en Sandro Grigolia
De 46-jarige eigenaar van juwelier Lapidee aan de Beeklaan in Den Haag, Ruud Stratmann, is overleden na een roofoverval op zijn zaak. Dat heeft de politie bekendgemaakt. In eerste instantie werd gedacht aan een overval door een of meerdere mannen. De juwelier raakte daarbij zwaargewond. Het slachtoffer werd met spoed naar een ziekenhuis gebracht waar hij later overleed. Over de aard van de verwondingen wil de politie in verband met het onderzoek niets zeggen. Er is direct een klopjacht begonnen op de daders welke tot aan België toe.

Inmiddels zijn de beveiligingsbeelden bekeken en zijn er twee verdachten. De verdachten hebben ook al een naam, maar omdat de ouders van de jongens niet willen meewerken, heeft de politie besloten om de beelden van de beveiligingscamera's vrij te geven. Inmiddels weet heel Nederland hoe de verdachten heten en hoe ze eruit zien.

Het gata om Ziya Borukcu en Sandro Grigolia. Twee jongens die beide in Den haag zijn geboren maar hebben een respectievelijk Turks-Koerdisch en Georgische afkomst. De twee zijn bekend bij de jeugdreclassering van Den Haag, maar de reden waarom is niet bekend.
Ziya Borukcu en Sandro Grigolia

De ouders van het moordduo weten waar hun zonen zijn. Maar om de een of andere reden (eer?) willen ze dat niet aan de politie melden. Een onhandige zet, want inmiddels leiden ze nog veel meer oneer doordat de zonen nog veel meer in het nieuws komen en de ouders zelf ook nog eens zeer negatief in het nieuws zijn.

Wie is Ziya Borukcu?
Ziya Borukcu
-Ziya Borukcu is in Den Haag geboren
-Ziya Borukcu is van Turks-Koerdisch afkomst
-Ziya Borukcu is 19 jaar
-Ziya Borukcu heeft een beveiligingsopleiding gedaan en zijn diploma gehaald
-Ziya Borukcu was lui, wilde niet werken en eigenlijk ook niet naar school (zegt zijn oom)
-Ziya Borukcu was zelfs bang voor spinnen. Als hij een spin zag, moest een van zijn ouders die op pakken.
-Ziya Borukcu is een stomme idioot (zegt zijn vader)
-Ziya Borukcu krijgt ruzie met zijn moeder en verlaten haar huis in Zoetermeer om bij zijn oom te gaan wonen
-Ziya Borukcu werkt in de beveiliging
-Ziya Borokcu heeft vanaf vandaag een nieuw onderkomen. Hij is woensdag 2 mei opgepakt in een woning in de Haagse Schilderswijk. Een arrestatieteam van 35 politiemensen viel het huis rond middernacht binnen. Hij zit inmiddels in de gevangenis
-Ziya Borokcu heeft de omstreden advocaat Mohammed Enait als zijn verdediger
-Ziya B. kwam ook al op zijn 14e in aanraking met justitie.

Wie is Sandro Grigolia?
Sandro Grigolia
-Sandro Grigolia is in Den Haag geboren
-Sandro Grigolia is van Georgische afkomst
-Sandro Grigolia is 19 jaar
-Sandro Grigolia is de vriendelijke jongen van de boksschool (zegt boksleraar Chris van Veen)
-Sandro Grigolia is een lieve jongen (zegt zijn vader)
-Sandro Grigolia is wel eens in gay sauna gesignaleerd (volgens een GeenStijl lezer)
-Sandro Grigolia heeft zich gemeld op de ambassade in Tblisi in Georgië. Hij is daarna aangehouden. Nederland en Georgië overleggen momenteel over zijn uitlevering.
-Sandro Grigolia heeft aan de Georgische politie bekend dat hij de Haagse goudsmid Ruud Stratmann heeft doodgeschoten. Met twee schoten maakte hij naar eigen zeggen een einde aan het leven van de hardwerkende ondernemer aan de Beeklaan in Den Haag.
-Sandro G. werd al voor zijn 14e opgepakt en veroordeeld voor illegaal wapenbezit. Een jaar later werd hij voor de tweede keer veroordeeld.
-Sandro G. is vandaag op het vliegtuig naar Nederland gezet. Hij is uitgeleverd
-Sandro G. zal dus in een Nederlandse cel vast komen te zitten
-Sandro G. wil een volledige verklaring afleggen over zijn rol bij de fatale overval op de Haagse juwelier Ruud Stratmann. Dat zei zijn advocaat Peter Plasman woensdag bij de rechtbank in Den Haag.

1 opmerking:

Anoniem zei

Zia is niet in Den Haag, maar in Tiblisi (Georgie) geboren.