vrijdag 20 juli 2012

James Holmes veroorzaakt drama in Amerikaanse stad Aurora: Twaalf doden bij première Batmanfilm

Drama in Amerikaanse stad Aurora: Twaalf doden bij première Batmanfilm

Twaalf doden bij schietpartij Batman-première Denver
Bij een schietpartij tijdens de première van de nieuwste Batman-film in de Amerikaanse stad Aurora, in de buurt van de grote stad Denver, zijn twaalf mensen om het leven gekomen. Daarnaast vielen er 38 gewonden. In totaal zijn er 50 personen naar het ziekenhuis gebracht. Wat triest en wat onnodig! Dit laat opnieuw zien dat er overal grote gekken rondlopen.

De dader van de schietpartij is inmddels geïdentificeerd. Het zou gaan om de 24-jarige James Holmes, meldde televisiezender NBC vrijdag. James Holmes is een inwoners van de stad Aurora in de staat Colorado. Hij heeft voor zover bekend geen banden met het terrorisme. De schoten werden kort na middernacht gelost in een bioscoop in Aurora, dat vlakbij Denver ligt. Beide steden liggen in de staat Colorado. De schietpartij vond plaats tijdens het vertonen van de film.

Twaalf doden bij schietpartij Batman-première Denver
Dader
In eerste instantie kwamen er berichten binnen over twee daders, maar volgens de lokale politie is daar geen bewijs voor. Volgens ooggetuigen droeg de dader een kogelvrij vest en liet hij rookbommen en traangasgranaten afgaan.

De politie heeft hem in een parkeergarage in de buurt van het bioscoopcomplex aangehouden. De man was in het bezit van een geweer en een pistool. Hij was gemaskerd en in het zwart gekleed, maar hij viel nauwelijks op, omdat veel bezoekers soortgelijk gekleed waren. Bovendien was het avond, wat het zicht ook belemmerde.

Geen opmerkingen: