zaterdag 4 augustus 2012

DRAMA Steenwijkerwold: Grote feesttent ingestort door noodweer: tientallen gewonden

DRAMA Steenwijkerwold: Grote feesttent ingestort door noodweer: tientallen gewonden

Drama in Steenwijkerwold. Veel gewonden door ingestortte feesttent
Op een festival in het Overijsselse dorp Steenwijkerwold is een grote feesttent ingestort door plaatselijk noodweer. Mogelijk zijn er vele tientallen gewonden gevallen. Inmiddels wordt er gesproken over 10-15 gewonden. De hulpdiensten zijn massaal uitgerukt, maar worden door het slechte weer belemmerd. Zo kon een traumaheli niet vliegen vanwege het slechte weer.

Het drama deed zich voor op het Dicky Woodstock Festival. Daar zouden vanavond meerdere artiesten optreden waaronder Rowwen Hèze. Het festivalterrein werd rond 21.15 uur getroffen door een zeer, zeer zware onweersbui. Daabij vielen ook hagelstenen zo groot als eieren. Voorafgaand aan de bui werd het gebied getroffen door een valwind, een verschijnsel dat vaker voorkomt bij hevige buien. In de buurt van Steenwijkerwold werden windstoten van 76 kilometer per uur gemeten.
Drama in Steenwijkerwold. Veel gewonden door noodweer

Volgens ooggetuigen op Twitter is de paniek onder de bezoekers enorm. Mensen zijn wanhopig op zoek naar vrienden en bekenden die mogelijk onder het puin liggen. Ooggetuige Lisette Otte vertelt dat het terrein compleet is afgesloten en dat de hulpdiensten af en aan rijden. Op Twitter is het inmiddels een aardig tending topic.

Geen opmerkingen: