dinsdag 7 augustus 2012

Edith Bosch mept flessengooier Ashley Gill-Webb tijdens finale 100 meter. Edith Bosch is meteen wereldnieuws

Edith Bosch mept flessengooier Ashley Gill-Webb tijdens finale 100 meter. Edith Bosch is meteen wereldnieuws

Edith Bosch
Edith Bosch is wereldnieuws. De Nederlandse judoka, die een bronzen medaille won, gaf de man die zondagavond een fles gooide richting de atleten die klaarstonden voor de start van de 100 meter een klap op zijn rug. Kort daarna werd de man opgepakt door de beveiliging in het Olympisch Stadion.

-Die Welt: "Edith Bosch, de bronzen judoka uit Nederland, greep dapper in"
-Sporza: "De man had nog meer pech: hij miste niet alleen zijn doel, maar hij moest het ook nog eens ontgelden bij de andere toeschouwers. De Nederlandse judoka Edith Bosch nam de man flink onder handen"
-Het Nieuwsblad: "Man die flesje gooide naar Bolt krijgt klop van Nederlandse judoka"
-Ook de Engelse Telegraph, Guardian en The Sun quoten de Nederlandse sportster. Net als de Spaanse sportkrant Marca, het Mexicaanse El Universal, de Nieuw-Zeelandse Herald en talloze Amerikaanse media.

Heldin van Londen 2012

Flessengooier Ashley Gill-Webb kreeg een klap van Edith Bosch
De actie van Edith Bosch werd wereldwijd erg gewaardeerd. TV stations wilde allemaal een interview met Edith Bosch. NOC*NSF-perschef John van Vliet zegt: "Als ik zeg dat er 150 interviewverzoeken binnen zijn gekomen, dan overdrijf ik niet. Alle grote tv-stations, alle grote persbureaus en alle grote kranten hebben zich gemeld.”

Bosch zelf was duidelijk in haar reactie op de 'heldendaad'. "Er moet respect voor de sporters zijn. Topsport is iets om van te genieten. Ik begrijp dat de Spelen hot zijn en dat iedereen hier niet in de reële wereld leeft. Daarom krijgt zo’n incident ook zo veel aandacht. Ik vind dat nu alle aandacht weer bij de medaillewinnaars moet liggen en niet bij mij." Zo mooi! Edith Bosch is echt een sportvrouw in hart en nieren.

Wat mij betreft mag ze voor die uitgedeelde klap een gouden plak krijgen!

Geen opmerkingen: