dinsdag 7 augustus 2012

Mart Smeets. Een zwaar over het paard getilde presentator. Wie haalt Mart Smeets van de buis?

Mart Smeets. Een zwaar over het paard getilde presentator. Wie haalt Mart Smeets van de buis?

Mart Smeets is de reden dat we allemaal breedbeeld tv nodig hebben....
Mart Smeets is een presentator die al heel lang voor de TV werkt. Te lang. En dan krijg je blijkbaar sterallures. We horen de laatste dagen meer over Mart Smeets dan over de olympische spelen. En dat hoort niet. Mart Smeets weet bijna dagelijks het nieuws te halen. Niet omdat hij het zo goed doet als presentator, maar omdat hij zich dingen durft te veroorloven die gewoon niet kunnen. Ook niet als je al 120 jaar bij de NOS werkt.

Eerst begint ie over Marokkanen, die schoffeert hij door het publiek te waarschuwen op hun portemonnee te letten omdat er een Marokkaan in het publiek zit. Hiermee beledigt hij niet alleen de man in het publiek, maar meteen een hele bevolkingsgroep.

Manon Flier

Veel kijkers hebben zich dit weekend, net als ik, mateloos gestoord aan de manier waarop Mart Smeets volleybalster Manon Flier aanpakte tijdens het NOS-programma London Late Night. Pijnlijk, respectloos en zelfs een vorm van verbale aanranding, zo luiden enkele van de commentaren op de ‘afzeiktelevisie.’
Mart Smeets

Kroonprins Willem-Alexander

Maandag wist Mart Smeets het weer voor elkaar te krijgen. Mart Smeets noemde kroonprins Willem-Alexander tijdens een interview grappend "vooringenomen". Het 'slimme' van Mart is dat hij denkt dat als je iets maar grappend zegt, je alles kunt zeggen. Niet dus! Dit is gewoon beledigend en ik denk dat Mart Smeets gewoon per direct van de buis moet. Het is gewoon tijd voor een nieuwe generatie, een die wel weet wat respect is!

Willem-Alexander pakt Mart Smeets trouwens heel goed terug!. Hij herinnerde de NOS-presentator eraan dat hij ooit heeft gezegd 'dat paarden geen sport zijn.' 'Niet waar', zegt Smeets in eerste instantie, maar Willem-Alexander weet het gesprekje dat op een boot plaats vond, nog precies te herinneren.

Mart Auf Wiedersehen Smeets

Boze tv-kijkers hebben een Facebook pagina opgericht in de hoop Mart Smeets van de buis te krijgen. Op de pagina 'Mart Auf Wiedersehen Smeets' staat dat de oprichters van de pagina de 65-jarige Smeets in overleg met zijn baas bij 1.000 likes van de tv halen.

De Telegraaf weidde er een internet-poll aan. Het resultaat van de poll: "Moet Mart Smeets per direct van de TV af?" is: Bijna driekwart van de deelnemers (73%) vindt dat de presentator zijn beste tijd heeft gehad. Slechts 27% van de stemmers vindt dat Mart moet blijven

Rick van der Ven wijst Mart Smeets af

Handboogschutter Rick van der Ven, die net naast brons greep bij de Olympische Spelen in Londen, heeft er vriendelijk voor bedankt om bij Mart Smeets aan te schuiven. Hij ging liever met zijn familie 's avonds een kop koffie te drinken in het Holland Heineken House.

De redactie van NOS in Londen nam contact op met Van der Ven, die uitlegde dat hij andere plannen had. "Smeets belde mij later zelf nog. Om te zeggen dat hij er wel begrip voor had. En dat de uitnodiging bleef staan". Mart zal wel niet begrijpen dat zijn manier van interviewen een grote invloed gehad moet hebben op de beslissing van Rick van der Ven

1 opmerking:

Anoniem zei

Helemaal mee eens!
Weg met die foute dikzak