woensdag 29 augustus 2012

Vliegtuig uit Malaga met gijzeling aan boord naar Schiphol. Vlucht VY 8366 gegijzeld (UPDATE)

Vliegtuig uit Malaga met gijzeling aan boord naar Schiphol. Vlucht VY 8366 gegijzeld 

Vliegtuig uit Malaga met gijzeling aan boord op Schiphol
UPDATE: Het onderstaande bericht blijkt uiteindelijk allemaal gebaseerd te zijn op een misverstand. Het schijnt dat er Arabische muziek in de cockpit te horen was.

ORIGINEEL BERICHT:

Een vliegtuig met een gijzeling aan boord staat op Schiphol Airbus A320. Het gaat om een Airbus van de Spaanse maatschappij Veuling met vluchtnummer VY 8366. Er zijn 183 passagiers aan boord.

Onderweg vlogen twee F16's van vliegbasis Volkel in de buurt van het toestel, zo bevestigt het Ministerie van Defensie aan NU.nl
VY 8366 Het gegijzelde toestel uit Malaga


F16's bij VY 8366

Volgens de eerste berichten is de radioverbinding met het vliegtuig verbroken. De straaljagers hebben toestemming om door de geluidsbarrière te gaan en uit het midden van het land komen berichten van mensen die een knal hebben gehoord.
F16's bij gegijzeld vliegtuig

Het vliegtuig, met vluchtnummer VY 8366/VLG8366, vloog bij Den Haag een aantal rondjes in de lucht voordat het richting Schiphol vertrok. Andere berichten noemen onverklaarbare rondjes boven Zeeland van de Gijzelvlucht. Wellicht was dat de reden dat de F16's er op af werden gestuurd. Dat zou op een terreurdreiging kunnen lijken.
De onverklaarbare rondjes boven Zeeland van de VY 8366

Het toestel inmiddels is onder begeleiding van twee F16's geland op de Polderbaan en de Marechausse staat op het punt om aan boord te gaan.

Schiphol

Een Airbus A320 van Veuling
Het incident is door de hulpdiensten opgeschaald naar GRIP3, het hoogste alarmniveau. Meerdere ambulances staan klaar bij het toestel, waarvan de deuren vooralsnog dicht blijven. Er klonken net sirenes op de luchthaven. Er gaat mogelijk iemand zometeen iemand het vliegtuig binnen, zo meldt de NOS.

Aan boord zou onder de 183 passagiers geen paniek zijn. De piloot zou hebben gemeld dat alles 'normaal' is. De NOS laat weten dat een vrouw aan boord een familielid belde met de mededeling dat de inzittenden alleen weten dat ze nog niet naar de gate kunnen.

Vorig jaar zou een vlucht met hetzelfde vluchtnummer onderschept zijn....

Geen opmerkingen: