vrijdag 28 september 2012

Ron P, Ron Pieper, vrijgesproken voor tweede moord

Ron P, Ron Pieper, vrijgesproken voor tweede moord

Ron P. in de rechtzaal
Ron P, waarbijde P staat voor Pieper, dus Ron Pieper en volledig genaamd Ronald Pieper is vrijgesproken voor de tweede moord  waarvan hij verdacht werd. Ron P. is bekend als de man die destijds Christel Ambrosius heeft vermoord. Voor deze moord hebben 2 andere jarenlang onterecht gevangen gezeten en Peter R. de Vries heeft zich sterk gemaakt dat de 2 mannen onschulig waren. Deze zijn inmiddels vrij en men is er nu veel meer van overtuigd dat de echte moordenaar van Christel Ambrosius nu vastzit. Ron P. heeft voor deze moord 18 jaar gekregen.

Ron P. - Ron Pieper
In de gevangenis heeft Ron P. aan medegevangene Rob van H. verteld dat hij de Rijswijkse studente Anneke van der Stap ook zou hebben vermoord. Dat is de aanleiding geweest dat het OM Ron. P ook voor deze moord aanklaagde. Voor de moord op Anneke van der Stap is Ron P. echter vrijgesproken, vanwege gebrek aan overtuigend bewijs.

Bewijs
Bewijs was er wel degelijk. Zo zou er een DNA match zijn waardoor Ron P. kon worden veroordeeld voor  de moord op Ambrosius, Ron P. had de pinpas, een USB-stick en de harde schijf van Anneke van der Stap in bezit, bovendien was de 'werkwijze' van de moord op van der Stap nagenoeg gelijk aan de moord op Ambrosius.

Ongeveer 2,5 uur na het laatste levensteken van de studente, chipte hij met haar pinpas. En iedereen voelt wel aan dat Ron P. de dader van deze moord is, maar dat is niet voldoende. En dus hebben we een Ron P. die vrijgesproken is voor de moord op Anneke van der Stap

Wie is Ron P?
-Ron P. zijn achternaam is Pieper. Dus Ron P. is Ron Pieper
-Ron P. is de moordenaar van Christel Ambrosius
-Ron P. is de hoofdverdachte op de moord van Anneke van der Stap
-Ron P. woonde ten tijde van de moord op enkele honderden meters van Christel Ambrosius
-Ron P. was volgens dagblad De Stentor waarschijnlijk de "jongen uit een internaat in de regio" die na de moord door de politie was verhoord en vervolgens weer vrijgelaten werd

Geen opmerkingen: