dinsdag 30 oktober 2012

Problemen voor Bram Moszkowicz. De Orde van Advocaten en Eva Jinek dumpen Bram Moszkowicz

Problemen voor Bram Moszkowicz. De Orde van Advocaten en Eva Jinek dumpen Bram Moszkowicz

De Orde van Advocaten dumpt Bram Moszkowicz
Bram Moszkowicz moest vandaag voor de tuchtrechter verschijnen omdat klanten klachten had ingediend over niet nagekomen toezeggingen, het aannemen van cash betalingen en onvoldoende rechtsbijstand. Deze klachten, evenals die van de deken van advocaten Germ Kemper, zijn gegrond verklaard. Moszkowicz verloor op alle punten.

Moszkowicz, die niet bij de uitspraak aanwezig was, gaat zoals vooraf aangekondigd in beroep tegen de uitspraak bij het Hof van Discipline. De Raad van Discipline heeft Moszkowicz strenger gestraft dan de de Orde van Advocaten had geëist, meldt De Telegraaf.

De Orde van Advocaten was een zaak tegen Bram Moszkowicz begonnen omdat hij de belangen van de advocatuur zou schenden door grote contante betalingen aan te nemen.

Schade 

Moszkowicz heeft de integriteit van de advocatuur schade toegebracht, oordeelt de raad. Ook zou meermalen zijn gebleken dat hij de klachten niet serieus neemt. "De klachten zijn ernstig en talrijk", is de conlusie. Moszkowicz heeft "regels stelselmatig overtreden, de belangen van cliënten ernstig verwaarloosd en zich aan het wettelijk toezicht onttrokken". Voor de Raad van Discipline raken dit soort dingen "de kern van de advocatuur".

Geen verbetering 

De raad vreest dat er geen verbetering optreedt omdat hij geen blijk zou geven van inzicht in zijn problemen. De betalingen kwamen aan het licht door een artikel in NRC Handelsblad. Daarin stond dat de Belastingdienst vanwege de betalingen onenigheid met Moszkowicz had. De advocatenorde stelde een onderzoek in en besloot uiteindelijk een tuchtzaak aan te spannen. De orde zag geen omstandigheden die de grote contante betalingen rechtvaardigden. De advocaat had volgens de orde over de betalingen moeten overleggen.

Eva Jinek dumpt Bram Moszkowicz

... en Eva Jinek dumpt Bram Moszkowicz
De mooie Eva Jinek heeft Bram eerder deze week Bram Moszkowicz ook al gedumpt. Bram heeft vandaag dus echt een rotdag. Geen inkomen en geen seks. Moszkowicz heeft aan 'zijn' RTL Boulevard laten weten dat ze uit elkaar zijn. Moszkowicz en Jinek wilden zelf bepalen wanneer zij het nieuws naar buiten zouden brengen en zijn daarom niet ingegaan op media-aandacht over hun relatie, laten ze weten in een verklaring in De Telegraaf.

Jinek en Moszkowicz hadden sinds mei 2010 een relatie. Vorige maand waren er al geruchten dat het niet meer goed ging tussen het stel, maar ze legden hun problemen bij. Nu hebben ze alsnog besloten een punt achter hun relatie te zetten. De relatie tussen Moszkowicz en Jinek deed twee jaar geleden veel stof opwaaien. Jinek zou presentator worden van het televisieprogramma Nieuwsuur maar dit ging niet door vanwege haar liefdesrelatie met de bekende strafpleiter.

Geen opmerkingen: