donderdag 11 oktober 2012

Sietske H. per direct vrijgelaten?

Wordt Sietske H. per direct vrijgelaten?

Sietske H.

Zie ook: Hoe heeft Sietske H. de 4 zwangerschappen voor iedereen verborgen kunnen houden? Mensen in haar directe omgeving moeten iets gezien hebben!

Het zal toch niet waar zijn? Eerst werd Sietske H. in mei 2011 veroordeeld tot een gevangenisstraf van 12 jaar, de maximale straf voor meervoudige kindermoord. De straf viel zo hoog uit omdat Sietske H. weigerde mee te werken aan een psychologisch onderzoek. Inmiddels heeft ze tijdens het hoger beroep dat daarop volgde verklaard toch bereid te zijn mee te werken aan een psychologisch onderzoek.

Sietske H. is vervolgens in maart 2012 psychisch onderzocht in forensisch psychiatrisch centrum Oldenkotte in Rekken (Gelderland).

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft donderdag 27 sept 2012 in hoger beroep 4 jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging geëist tegen Sietske H. uit het Friese Nij Beets wegens het doden van haar vier baby's tussen 2003 en 2009.

„Zij heeft over een periode van 6 jaar 4 kinderen om het leven gebracht en in een koffer gestopt. De meest weerlozen moeten door het recht worden beschermd”, aldus de advocaat-generaal voor het gerechtshof in Leeuwarden.

3 jaar cel en tbs met dwangverpleging voor Sietske Hoekstra

Donderdag 11 oktober 2012 heeft het gerechtshof in Leeuwarden Sietske Hoekstra veroordeeld tot 3 jaar cel en tbs met dwangverpleging. Volgens het hof is er geen sprake van moord maar van doodslag. De vrouw had vooraf geen plan, zo oordeelden de rechters.

Sietske Hoekstra was zelf niet aanwezig bij de uitspraak. Ze zit al ruim 2 jaar in voorarrest in de vrouwenvleugel van de gevangenis in Zwolle.

Omdat het in Nederland bijna de norm is dat je na 2/3 van je straf vrijkomt, is het een reele optie dat Sietske Hoekstra met aftrek van haar voorarrest vrijkomt.

Geen opmerkingen: