donderdag 8 november 2012

Grote ontploffing bij Electrabel Nijmegen. Mogelijk slachtoffers

Grote ontploffing bij Electrabel Nijmegen 

Grote ontploffing bij Electrabel Nijmegen
Bij energieleverancier Electrabel in Nijmegen is donderdagmorgen een grote explosie geweest. Kort na zeven uur 's morgens hoorden omwonenden van de centrale aan de Weurtseweg een harde knal, gevolgd door een permanent hard geruis.
Explosie Electrabel Nijmegen

In het gebouw waren op het moment van de ontploffing 5 tot 7 mensen aanwezig, meldde de politie. Of er slachtoffers zijn, is onbekend.

De explosie vond hoogstwaarschijnlijk plaats in een machinekamer van de energieleverancier. De omgeving van de centrale is compleet afgesloten en hulpdiensten zijn op grote schaal uitgerukt. Uit het zwaar beschadigde gebouw komt rook en stoom. Er zijn verder veel ramen gesneuveld.
Grote ontploffing bij Electrabel Nijmegen

In een stoomcentrale wordt normaal gesproken door heet stoom een turbine aangedreven, die op zijn beurt een generator laat draaien. Mogelijk heeft zich te veel stoom opgebouwd in de ketel.

Omwonenden krijgen het advies ramen en deuren gesloten te houden. Bouwwerkzaamheden aan de Waalbrug zijn gestaakt, iedereen moest de brug verlaten. Het verkeer in Nijmegen is compleet vastgelopen. 

Website Omroep Gelderland onbereikbaar 

De website van Omroep Gelderland, de regionale zender die functioneert als calamiteitenzender, is onbereikbaar. Vermoedelijk is de site overbelast omdat mensen meer willen weten over de explosie bij Electrabel in Nijmegen.

De radio-uitzendingen van Omroep Gelderland zijn wel te volgen via kabel en de ether. TV Gelderland heeft een extra nieuwsuitzending ingepland, het is nog onbekend hoe laat deze plaatsvindt.

Geen opmerkingen: