donderdag 22 november 2012

Jasper Steringa mag 14 dagen langer vastzitten in beperkingen

Jasper Steringa mag 14 dagen langer vastzitten in beperkingen

Jasper Steringa
De advocaat van Jasper S., Jan Vlug, meldde dat de rechter-commissaris in Leeuwarden heeft bepaald dat Jasper Steringa in ieder geval nog twee weken moet vastzitten in beperkingen. Dat betekent dat hij alleen maar contact mag hebben met zijn advocaat.


Zie ook: Wie is Jasper Steringa?

Zie ook: Waarom stond Jasper Steringa zijn DNA af?

Zie ook: Jasper Steringa zou lijden aan psychische aandoeningDe 45-jarige melkveehouder uit het Noord-Friese Oudwoude, 2,5 kilometer van het weiland waar Marianne in 1999 dood en verkracht werd gevonden, is de afgelopen dagen intensief verhoord door een team van rechercheurs.

Vlug wilde niet inhoudelijk op de zaak ingaan. Voor zover bekend heeft S. geen bekentenis afgelegd. Vlug verwacht dat S. "gezien de zwaarte van de zaak" nog wel langer in voorarrest zal blijven, zo zei hij bij de rechtbank in Leeuwarden. Contact

Jasper S. kwam pas in beeld nadat hij wangslijm had afgestaan in het grootschalig DNA-verwantschapsonderzoek in Noord-Friesland, een laatste poging van politie en justitie om 13 jaar na dato de moordenaar en verkrachter van Marianne Vaatstra te vinden. Tot nu toe lijkt het er heel erg op dat deze actie succes heeft.

Geen opmerkingen: