maandag 26 november 2012

Rishi Chandrikasing R.I.P.

Rishi Chandrikasing R.I.P.

Rishi Chandrikasing
Rishi Chandrikasing is in eens een bekende Nederlander... Maar helaas wel een die niet meer leeft. Rishi Chandrikasing is zaterdagochtend 24 november 2012 door een agent op station Hollands Spoor in Den Haag doodgeschoten. Dat is triest! Zo triest.

Rishi Chandrikasing
Rishi Chandrikasing wordt nu omschreven als de 17 jarige jongen met een verleden. Een verleden in de gevangenis. Hij zat destijds in de cel voor een reeks inbraken. Toen hij in september werd geschorst uit detentie werd daaraan de voorwaarde verbonden dat hij in de weekeinden om 1:30 AM terug moest zijn bij de woongroep, waar hij verplicht verbleef. Dus hoorde Rishi Chandrikasing dan ook zeker niet op straat te zijn op het tijdstip van de schietpartij. Maar bij zo'n overtreding hoort een passende straf. En dat is zeker niet een schietpartij met dodelijke afloop.

Rishi Chandrikasing droeg geen wapen. 

Rishi Chandrikasing
De aanleiding van de schietpartij was dat Rishi Chandrikasing die op het station een man zou hebben bedreigd. Daarbij zou volgens het slachtoffer een vuurwapen zijn gebruikt. Maar dat zegt het slachtoffer van de bedreiging. Uit onderzoek van de Rijksrecherche bleek dat dus niet waar te zijn. Rishi Chandrikasing droeg geen wapen.

Dat maakt het helemaal triest. Er was geen aanleiding om te schieten. OK Rishi Chandrikasing luisterde misschien niet naar de agent. Maar ook dat is natuurlijk geen reden om te schieten. De agent werd niet bedreigd, er was niets waarvoor hij moest schieten. Bovendien, als je dan toch schiet, schiet dan in een been of iets dergelijks. Maar zorg dat je eerste schot niet meteen dodelijk is.

Stille tocht voor Rishi Chandrikasing

In de Haagse wijk Spoorwijk hebben zondagavond ruim 150 mensen meegedaan aan een stille tocht voor Rishi Chandrikasing. De deelnemers, voor het merendeel jongeren, reageerden op een oproep via Twitter. De politie hield zich op de achtergrond. De tocht ging naar station Hollands Spoor, waar de jongen zaterdag op perron 4 werd neergeschoten. De jongeren legden op het perron bloemen neer en ook staken ze kaarsen aan. Uit piëteit met het slachtoffer en zijn nabestaanden en uit veiligheidsoverwegingen lieten de Nederlandse Spoorwegen tijdens de herdenking geen treinen stoppen bij perron 4, meldde een woordvoerder.

Rishi Chandrikasing werd 17 jaar....

1 opmerking:

Anoniem zei

Helemaal waar. Hij had niet doodgeschoten mogen worden!