maandag 19 november 2012

Waarom stond Jasper Steringa zijn DNA af?

Waarom stond Jasper Steringa zijn DNA af?

Waarom stond Jasper Steringa zijn DNA af?
Waarom stond Jasper Steringa zijn DNA af? Dat is de vraag die veel Nederlanders zich stellen nadat duidelijk is geworden dat hij zelf de beslissing heeft genomen om DNA af te staan toen er in de Vaatstra-zaak een DNA-verwantschapsonderzoek werd gedaan. In september van dit jaar werden bijna 7300 mannen opgeroepen om wangslijm af te staan in het eerste grootschalige DNA-verwantschapsonderzoek in Nederland. Ongeveer 11% daarvan heeft dat niet gedaan.

Zie ook: Jasper Steringa mag 14 dagen langer vastzitten in beperkingen

Zie ook: Jasper S. Wie is Jasper S? Wie is Jasper Steringa?

Zie ook: Jasper Steringa zou lijden aan psychische aandoening


Reden 1: Jasper Steringa had schuldgevoel


Een reden dat Jasper Steringa zijn DNA afstond, kan liggen in schuldgevoel. Door zijn DNA af te staan wist hij dat hij gepakt zou worden zonder dat hij zichzelf zou moeten aangeven.


Reden 2: Jasper Steringa wilde niet bij de verdachten zijn

Een andere reden dat Jasper Steringa zijn DNA afstond, kan liggen in een mislukte taktiek. Hij kan gedacht hebben dat de mensen die geen DNA afstonden, juist verdacht zouden zijn. Dat juist die mensen onder de loep gelegd zouden worden en dat mensen die DNA afstonden verder geen aandacht zouden krijgen. Deze reden werd door Peter R. de Vries genoemd.


Reden 3: Jasper Steringa verwachtte dat een familielid gelinkt zou worden

Een derde reden dat Jasper Steringa zijn DNA afstond, kan liggen in zijn verwachting dat een familielid, misschien een broer of vader, gelinkt zou worden. En dat zou in no-time toch aan hem gelinkt worden.


Reden 4: Jasper Steringa heeft de feiten verdrongen en weet niets meer

Een vierde mogelijke reden dat Jasper Steringa zijn DNA afstond is dat hij de gepleegde feiten heeft verdrongen. Hij weet dan gewoonweg niet meer dat hij het gedaan heeft en daarom kon hij gewoon op de laatste dag zijn wangslijm afstaan voor DNA onderzoek. In de volledige overtuiging dat hij het toch niet had gedaan.


Reden 5: Jasper Steringa heeft een tweelingbroer

Een vijfde reden dat Jasper Steringa zijn DNA afstond is dat hij het niet gedaan heeft. Maar dat zijn (onbekende) tweelingbroer het heeft gedaan. Zijn moeder zou dan bijvoorbeeld bij de geboorte de tweeling broer moeten hebben afgestaan.


6 opmerkingen:

Anoniem zei

Of hij is de dadar niet?

Anoniem zei

Nee z'n sperma kwam uit de lucht vallen!?

Anoniem zei

heb jij 13 jaar lang het spermabuisje in de gaten gehouden?

Anoniem zei

o je denkt dat het verwisseld is?
Dan is ie verdacht in een andere verkrachtingszaak...

Anoniem zei

Justitie is in deze zaak niet te vertrouwen! Check rechtiskrom.wordpress.com voor verdere achtergronden!

Anoniem zei

rechtiskrom is leuk denkwerk maar klopt ook niets van