donderdag 6 december 2012

Jasper Steringa bekent

Jasper Steringa bekent

Jasper Steringa bekent
Jasper Steringa heeft de verkrachting van en moord op Marianne Vaatstra bekent. De 45-jarige man uit Oudwoude verklaarde donderdag tijdens een verhoor bij de politie dat hij Marianne in de nacht van 1 mei 1999 in een weiland aan de Keningswei in Veenklooster heeft verkracht en heeft vermoord.

Jasper Steringa verklaarde dat hij Marianne niet kende. Jasper Steringa kwam Marianne Vaatstra toevallig die nacht tegen. Hij heeft Marianne onder bedreiging van een mes meegenomen het weiland in. Daar heeft hij haar verkracht. Vervolgens bedacht hij dat zij hem in de kleine gemeenschap snel zou kunnen herkennen of ontmoeten als de dader. Dus besloot de laffe Jasper Steringa haar om het leven te brengen.

Jasper Steringa bekent
De familie van Marianne Vaatstra is inmiddels op de hoogte gebracht van wat de verdachte tijdens het verhoor heeft verklaard. Dit betekent eindelijk rust voor de familie van Marianne.

Bauke Vaatstra, vader van Marianne is opgelucht. ,,We zijn heel blij dat er nu een bekentenis is. Ik weet zeker dat Jasper S. ook op basis van alleen de DNA-match zou zijn veroordeeld, maar nu heb je helemaal een ijzersterke zaak. Het is weer een stap voorwaarts dat we dit kunnen afsluiten. Al komt er nog veel juridisch gedoe op ons af. Ook op Jasper S., trouwens.''

Geen opmerkingen: