maandag 3 december 2012

Grensrechter Richard Nieuwenhuizen overleden

Grensrechter Richard Nieuwenhuizen overleden

Grensrechter Richard Nieuwenhuizen overleden
Maandagmiddag rond 17.30 uur is de 41-jarige grensrechter die zondag werd gemolesteerd, in het bijzijn van zijn familie, in het FLoevoziekenhuis overleden. De Almeerse voetbalclub Buitenboys meldt het op Twitter en voorzitter Marcel Oost heeft dat gezegd op Radio 1.

Zie ook: Yassin Dardak is een van de moordenaars

Zie ook: Wie was Richard Nieuwenhuizen?

Richard Nieuwenhuizen werd helaas maar 41 jaar. Richard Nieuwenhuizen werd afgelopen zondag door drie jongens van 15 en 16 in elkaar getrapt. Dat gebeurde bij de wedstrijd Buitenboys B3 tegen Nieuw Sloten B1, in Almere.
Grensrechter Richard Nieuwenhuizen overleden

Richard Nieuwenhuizen werd onder meer tegen zijn hoofd getrapt en is een paar uur hierna onwel geworden en naar het ziekenhuis afgevoerd. Er zitten drie jongens van 15 en 16 vast. De toestand van Richard Nieuwenhuizen was sinds het incident kritiek. hij had onder meer ernstig hersenletsel opgelopen.

Er waren zondag vier of vijf voetballers van Nieuw Sloten betrokken bij de mishandeling van grensrechter Richard Nieuwenhuizen die maandag overleed. Dat zei voorzitter Marcel Oost van de Almeerse amateurvoetbalclub SC Buitenboys maandagavond. Op dit moment zitten drie spelers van de Amsterdamse club vast. De andere twee zullen hopelijk spoedig volgen.

Straf

Op het internet gonst het nu van de reacties mbt de straf die deze asociale gasten moeten krijgen. Dat varieert van levenslang tot de doodstraf. Vrijwel iedereen vindt dat ze zwaar gestraft moeten worden voor hun daad. Aan de andere kant weten velen ook te melden dat dat waarschijnlijk niet gaat gebeuren. Want die gasten zijn pas 15 en 16 jaar. Dus ze zullen maximaal een jaar krijgen. Als ze al veroordeeld worden, want een advocaat kan ook aanvoeren dat het niet duidelijk is wie van de jongens de fatale trap heeft gegeven. En dan wordt je in ons vrije land gewoon vrijgesproken. 

Er bestaat helaas niet zoiets als collectief schuldig zijn. Want dat zijn die jongens, ze hebben elkaar opgehitst. Ze hebben elkaar niet tegengehouden. Samen zijn ze verantwoordelijk voor de dood van Richard. Samen moeten ze veroordeeld worden voor de dood van Richard. Samen moeten ze gestraft worden voor de dood van Richard. Samen moeten ze hun leven lang last hebben van de door van Richard.

Richard, rust zacht!

14 opmerkingen:

Anoniem zei

Geen woorden voor behalve walgelijke actie... Laat die gasten maar een heel zware straf krijgen om een voorbeeld te stellen...

Anoniem zei

Bah verschrikkelijk. Ook omdat die ratten voor je het weet weer vrij rond lopen.

Anoniem zei

Hoeveel moeten er nog komen hoeveel moeten er nog gaan?

Gelukkig hebben wij de opstandingshoop welke opgetekend staat in openbaring 21:4
Veel sterkte en lees aub de bijbel voor troost

Anoniem zei

Echt geen woorden voor. Ziek in je hoofd ben je dan. Heel veel sterkte voor alle nabestaanden.

Anoniem zei

Heel erg! Dit is toch te gek voor worden.......

Anoniem zei

Te walgelijk om te beseffen! Ondanks dat een echte straf uit zal blijven, zullen deze jongens het zwaar gaan krijgen. Hopelijk zo zwaar dat hun leven ondraaglijk wordt.....stelletje laffe mafkezen!

Anoniem zei

Ik zou zeggen, oog om oog, tand om tand. Cq knokploeg formeren, ff flink afrossen die gasten en overleven ze het? jammer.
Zo niet, prima nobody cares about them. Geen gerechts- gevangeniskosten, begeleiding etc daarna whatever.

d. stelten zei

afschuwelijk bah bah, heel veel sterkte voor de nabestaande

wakeman zei

That's incredible! Does anybody know if the attackers were genuine Dutch or coming from one of the hot-tempered immigrant families? I mean information about criminals could be more verbose if there is already a lot of info about the victim.

We had also a football incident in Slovakia where a group of 20 gypsies attacked young footballers and their manager. The poor manager and few of his lads ended up severaly beaten up in the hospital.

Anoniem zei

Wanneer wordt eindelijk eens de leeftijd verlaagd voor veroordeling volgens volwassenen recht. Dit gajes krijgt zometeen 120 uur schoffelen in het plantsoen! Op deze leeftijd weet je donders goed wat je doet. In de maatschappij hoef je deze knapen ook niets meer te vertellen dus weten ze hun verantwoording hierin ook. keihard straffen...nooit meer voetbal!Pure moord...

Anoniem zei

Samen iemand zo toetakkelen..is samen verantwoording nemen.
Samen durven ze wel tegen een weerloze man.
Als ze nu al dit doen op hun jeugdige leeftijd hoe zijn ze straks als ze ouder worden.
Wat voor opvoeding hebben dit soort kinderen gehad in hemels naam.
Als ze hier toe in staat zijn ...dan ook maar als volwassenen berechten.
Er moet in Nederland echt iets gaan gebeuren...dus Heren van de regering onderneem is wat...doe is wat...laat van je horen dat we dit niet tollereren.

Verder wil ik de familie condoleren met dit vrrlies
Heel veel sterkte de aankomende tijd.

Anoniem zei

Als je oud genoeg bent om iemand zomaar dood te schoppen.. Als je oud genoeg bent om iemand ineens weduwe te maken.. Als je oud genoeg bent om 3 kinderen hun vader af te nemen.. DAN BEN JE OOK OUD GENOEG VOOR EEN VOLWASSEN RECHTSPRAAK !!!!!"

Anoniem zei

Ik vindt dat we de vaders van deze jongens moeten oppakken en op het voetbalveld dood moeten laten schoppen. Hun zonen... dat tuig mag dan toekijken hoe we ongenadig hard los gaan op die vaders... Op dat moment voelen ze dezelfde machteloosheid als de zoon van Richard. Daarna knippen we de buiken van die gasten met een heggeschaar open en laten we ze dood bloeden. Vervolgens zijn de drie jongens aan de beurt. Eerst de ledematen afhakken en ogen uitsteken... daarna met een mes onthoofde.

Anoniem zei

@7 december 2012 11:54
En wie moet dat dan doen?
Als je zo denkt ben je zelf rijp voor het gekkenhuis!