woensdag 19 december 2012

Wie is Tom Watkins? Wie is de Rauwjongen?

Wie is Tom Watkins?

Tom Watkins met zijn moeder Francis Kenter
Tom Watkins is de afgelopen dagen nog meer in de publiciteit gekomen dan voorheen. Tom Watkins is inmiddels ook bekend als de Rauwjongen. Wat is er aan de hand?

In de documentaire Rauw en Rauwer is te zien hoe Tom Watkins samen met zijn moeder, Francis Kenter, een dieet volgen van alleen maar rauw voedsel. Tom krijgt nu voor het derde achtereenvolgende jaar thuis les omdat de eetgewoontes op school volgens zijn moeder niet bij hem zouden passen. "Tom is te jong om naar een school te gaan waar de standaard is dat kinderen chips eten en geen fruit. En zelfs worden uitgelachen als ze dat wel doen", zegt Francis Kenter tegen RTL Nieuws.
Tom Watkins

Wie is de Rauwjongen?

Inmiddels schijnt Tom Watkins al 15 jaar te zijn. Maar hij is het blijkbaar eens met zijn moeder. Want normaal gesproken zou iemand van 15 in zo'n geval natuurlijk gewoon tegen zijn moeder zeggen: "Ma, kap eens even met die onzin en laat mij ook gewoon lekkere dingen eten". Of Tom Watkins is de afgelopen jaren zo geïndoctrineerd dat hij ook geloofd dat het goed voor hem is.

Tom Watkins
Ik kan me zo'n eetpatroon helemaal niet voorstellen. Ja, een rauwe komkommer of sla, dat gaat nog wel. Maar rauwe sperziebonen, rauwe aardappelen, rauwe courgette, rauwe broccoli of rauwe bloemkool dat is toch een compleet ander verhaal. Dat at men 200 jaar geleden nog niet eens.

Geen opmerkingen: