donderdag 3 januari 2013

R.I.P. Mirjam Abarkan. Doodgestoken door moeder

R.I.P. Mirjam Abarkan. Doodgestoken door moeder

Mirjam Abarkan
Mirjam Abarkan uit IJsselstein is maar 16 jaar geworden. Op woensdag 2 januari 2013 werd ze door haar 42-jarige moeder thuis doodgestoken. De politie werd rond 15.00 uur gealarmeerd omdat er een ernstig gewonde vrouw in het huis aan het Saffierpad zou liggen. Een traumahelikopter werd opgeroepen maar deze kwam te laat om Mirjam Abarkan nog te kunnen redden.

Zie ook: Bekenden hadden hulp voor Mirjam Abarkan gevaagd

Aanleiding voor het drama waren problemen binnen het gezin. Toen de gealarmeerde politie arriveerde bij de woning aan het Saffierpad 3 in IJsselstein, was Mirjam Abarkan al niet meer aanspreekbaar. Mirjam Abarkan overleed kort daarna. De politie is bezig met een onderzoek naar de gebeurtenis. De moeder van Mirjam Abarkan zit vast en wordt verhoord.

Mirjam Abarkan had Nederlands vriendje

Volgens een vriendin van Mirjam had ze vaak problemen met haar ouders. 'Ze hoefde geen hoofddoek om, maar verder moest ze van haar ouders leven volgens de islam', zegt het meisje. Maar Mirjam Abarkan wilde hetzelfde leven leiden als alle Nederlandse meisjes en daar had Mirjam thuis vaak ruzie over met haar ouders.

Bronnen meldden aan De Telegraaf dat het vermoedelijk ging om de relatie van Mirjam Abarkan met een Nederlandse jongen, waar haar moeder het niet mee eens was. Op haar Facebookpagina staat ze zoenend met een jongen, die volgens Mirjams klasgenoten Nederlands is. Voor de vriend van Mirjam moet haar dood extra pijnlijk zijn...

Mirjam Abarkan

Mirjam Abarkan is van Marokkaanse afkomst zijn en stond volgens haar buurgenoten bekend als een ‘net en uiterst sociaal meisje’. Het slachtoffer ging naar het VMBO en zit op een hockeyclub. In 2009 plaatste Mirjam Abarkan als toenmalige leerling van de Paulusschool de speciale stoeptegel met het bekende lieveheersbeestje tegen zinloos geweld op het schoolplein. Deze actie destijds trok veel aandacht van de lokale media.

En helaas trekt de dood van Mirjam nu nog meer aandacht van de complete Nederlandse media. Heel sneu dat iemand op die manier moet sterven. Ging het hier om eerwraak of was het een uit de hand gelopen ruzie om iets kleins? Hopelijk gaat de moeder van Mirjam dat nog vertellen.

Mirjam Abarkan zal gemist worden!

Geen opmerkingen: