woensdag 23 januari 2013

Sandro Grigolia overviel juwelier om boetes te betalen

Sandro Grigolia overviel juwelier om boetes te betalen


Sandro Grigolia
Sandro Grigolia
Zie ook: Sandro Grigolia rekende niet op verzet juwelier Stratmann

De overval op de Haagse juwelier Ruud Stratmann had zoveel moeten opleveren dat Sandro Grigolia zijn openstaande boetes kon betalen. Sandro Grigolia zei woensdag tegen de rechtbank in Den Haag dat hij voor 3000 tot 4000 euro aan openstaande boetes had en dat dat bedrag nog steeds opliep. Even de juwelier overvallen en weg was het openstaande bedrag.

Ook medeverdachte Ziya Borukcu zei dat hij „grote geldproblemen” had. De schulden liepen op en hij kreeg deurwaarders aan de deur. Sandro Grigolia, een goede vriend van hem, zou elke dag aan hem hebben gevraagd mee te doen met een overval. Een of twee dagen van tevoren stemde Ziya Borukcu uiteindelijk in. De overval is op 25 april gepleegd.

Ziya Borukcu
Ziya Borukcu
Sandro Grigolia stond op 1,5 meter van de Haagsche juwelier Ruud Stratmann toen hij de trekker van zijn pistool overhaalde. G. zegt dat hij schoot omdat de juwelier pepperspray in zijn richting spoot. Sandro Grigolia (20) en Ziya Borukcu (19) pleegden de overval van 25 april samen. Lasha G. (22) zou chauffeur en wapenleverancier zijn geweest.

Geen opmerkingen: