donderdag 10 januari 2013

Yolanthe als Turkse chick Dilara is groot nieuws in Turkije

Yolanthe als Turkse chick Dilara is groot nieuws in Turkije

Turkse chick Dilara
Turkse chick Dilara
Het gerucht dat Galatasaray probeert Wesley Sneijder over te nemen van Inter is groot nieuws in Turkije. De Turkse media berichten massaal over de mogelijke transfer van de aanvoerder van Oranje naar de club uit Istanboel. Ook Sneijders echtgenote Yolanthe wordt uiteraard niet genegeerd in de berichtgeving.

Daarbij vallen enkele Turkse media over het filmpje 'Turkse Chick' (onderaan artikel) waar Yolanthe in 2006 de stralende hoofdrol in speelde. Ze vertolkt daarin de rol van Dilara, een jonge gesluierde Turkse vrouw, die in een bos een Nederlandse jongen verleidt tot seks.

In het Islamitische Turkije zijn de meningen over het filmpje niet bepaald positief. "Zwaar beledigend", zo schrijft een website. Wanneer Fokko op zijn skateboard over de stoep rijdt, ziet hij een Turks moslimmeisje. Hij is onder de indruk van haar en kijkt haar na, waardoor hij tegen een bloembak knalt. Als hij later met zijn vrienden aan het skaten is en haar weer ziet, vertellen zij hem dat hij geen kans maakt, omdat ze islamitisch is en haar broers wraak zullen nemen als hij haar aanraakt. Wederom gaat hij onderuit met zijn skateboard. Dilara neemt hem mee "om hem te troosten". Op een rustig plekje bij een boom blijkt wat dat inhoudt: hij mag haar hoofddoek afnemen en haar jurk uittrekken en haar op zijn hondjes nemen. Dan komen echter Dilara's broers eraan met wapens.

Geen opmerkingen: