donderdag 24 januari 2013

Turnhout Tuig. Brabander werd genadeloos afgetuigd door ’lieve’ jongens

Turnhout Tuig. Brabander werd genadeloos afgetuigd door ’lieve’ jongens

Ja ja, nu de daders van de mishandeling van een 22-jarige man in Eindhoven op 4 januari langzaam aan door het internet gedwongen worden zich aan te geven, komen de zielige verhalen naar voren. De 8 jongen die de 22-jarige flink toetakelden, zijn volgend hun familie gewoon 'lieve' jongens. Tuurlijk! Voor hun moeder misschien, die blind is voor de agressieve echte aard van deze gasten.

Drie verdachten van de mishandeling in Eindhoven hebben de Nederlandse nationaliteit, vier de Belgische. Eén verdachte heeft een andere nationaliteit, meldde het Openbaar Ministerie in de Belgische plaats Turnhout donderdagochtend. Welke dat is wilde een woordvoerster niet zegen, en dat is vreemd....

En als Geenstijl dan de foto van de daders online zet, heeft Geenstijl het ineens gedaan. Die gasten zijn schuldig! Ik denk dat Geenstijl het prima heeft gedaan door de foto online te zetten. Justitie doet dat trouwens zelf ook. Denk maar aan voetbalvandalen die in Rotterdam de boel kort en klein slaan. Denk maar aan een tv programma als opsporing verzocht. Het is zo fout om die gasten te beschermen door te zeggen dat hun foto niet online mag!

Uitleveringsverzoek 

De Nederlandse overheden hebben een uitleveringsverzoek gedaan aan België voor de vijf verdachten van het geval van groepsmishandeling van een 22-jarige man in Eindhoven. Het gaat om vier Belgen en één niet-Belg. De drie die zich de afgelopen dagen bij de politie hebben aangegeven zijn allen Nederlanders die in ons land wonen. Deze actie werkt blijkbaar want de laatste vijf verdachten van de zware mishandeling in Eindhoven hebben zich donderdag gemeld bij de politie.

Turnhout Tuig. De 8 schoppers van Turnhout
Turnhout Tuig. De 8 schoppers van Turnhout
Nadat de foto online stond, verschenen ook al heel alle 8 namen:


Uiterst agressief 

De acht jongens uit Turnhout die in Eindhoven een 22-jarige man bijna dood schopten, staan in hun omgeving al jaren bekend als uiterst agressief. Ze zouden al meerdere keren betrokken zijn geweest bij vechtpartijen, maar dat bleef zonder gevolgen dankzij hulp van hun “rijke ouders.”

Dat zegt een voormalig schoolgenoot van de acht in Pownews. De jongen heeft tien jaar met de verdachten op school gezeten en is naar eigen zeggen met hen opgegroeid. “Vroeger waren het normale jongens, maar vanaf de middelbare school raakten ze steeds vaker betrokken bij vechtpartijen.”

Volgens de voormalige schoolgenoot is het enkel dankzij de hulp van hun ouders dat de jongens niet eerder zijn veroordeeld voor geweld. Verdachte Brent Leysen, van wie op bewakingsbeelden van de mishandeling in Eindhoven is te zien hoe hij meermalen hard tegen het hoofd van het slachtoffer schopt, wordt door de getuige in Pownews gekarakteriseerd als de een van de grootste vechtersbazen van het stel.

Vage reacties op internet

Het resultaat van de foto en de namen is helaas ook dat vreemde lui op internet haatzaaiende berichten posten. Zelfs tot aan doodsbedreigingen toe. Dat maakt deze posters nog erger dan de 8 van Turnhout....

Geen opmerkingen: