maandag 11 februari 2013

Paus Benedictus XIV stopt! Paus Benedictus XIV treedt terug.

Paus Benedictus XIV stopt!

Paus Benedictus XIV treedt terug
Paus Benedictus XIV treedt terug
Paus Benedictus XIV stopt ermee! Hij treedt terug zoals dat officieel heet. Op 28 februari 2013 doet Paus Benedictus XIV afstand van zijn taken. De 85-jarige Benedictus treedt af omdat hij door zijn hoge leeftijd niet meer de kracht heeft om de functie van paus uit te oefenen. Dit staat in een maandag door het Vaticaan uitgegeven verklaring.

Angelo Sodano, de kardinaal van de Katholieke Kerk, noemt het nieuws in Italiaanse media "een donderslag bij heldere hemel." Het is tot nu toe slechts één keer eerder voorgekomen dat een paus vrijwillig opstapte. Dat was in 1294, toen paus Celestinus V de functie neerlegde.
Paus Benedictus XIV treedt terug
Paus Benedictus XIV treedt terug

Benedictus XVI - op 16 april 1927 in Duitsland geboren als Jospeph Ratzinger - werd in april 2005 de 265e paus van de Katholieke Kerk. Hij was toen al 78 jaar oud, daarmee was hij een van de oudste mannen ooit die paus werden. Hij volgde toen de geliefde paus Johannes Paulus II op. Als paus staat Benedictus XVI aan het hoofd van de Kerk en is hij als het soeverein Staatshoofd van Vaticaanstad.

Geen opmerkingen: