woensdag 29 mei 2013

Rechtszaak grensrechter Richard Nieuwenhuizen

Rechtszaak grensrechter Richard Nieuwenhuizen

Rechtszaak grensrechter Richard Nieuwenhuizen
Rechtszaak grensrechter Richard Nieuwenhuizen
Vandaag begint in Lelystad de rechtszaak die draait om de dood van grensrechter Richard Nieuwenhuizen. Acht verdachten, van wie 7 minderjarigen, moeten zich de komende dagen verantwoorden voor hun mogelijke betrokkenheid bij de dood van Richard Nieuwenhuizen.

Richard Nieuwenhuizen is de grensrechter die op 2 december na afloop van een jeugdwedstrijd tussen zijn club Buitenboys en Nieuw Sloten ernstig werd mishandeld. Na enkele uren zakte Nieuwenhuizen in elkaar en overleed een dag later in het ziekenhuis. Het incident leidde tot een golf van verontwaardiging in het hele land. Vooral omdat er opnieuw een geval was van agressie in het voetbal. En omdat er minderjarigen bij waren betrokken

Volgens het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) overleed de grensrechter waarschijnlijk als gevolg van trappen en schoppen tegen zijn hoofd. Er is ook een Britse deskundige die concludeert dat dit het gevolg zou zijn van een spontane scheuring in de halsslagader. Hij deed onderzoek op verzoek van advocaat Gerard Spong. Ook dit zorgde voor verontwaardiging. Want het is wel heel vuil om te stellen dat Richard Nieuwenhuizen toevalig op de dag van de zware mishandeling 'toch wel dood zou zijn gegegaan'. De actie van Spong leidde tot veel onrust in Nederland.

Geen opmerkingen: