woensdag 15 mei 2013

Tiplijn roodgloeiend over Julian en Ruben

Tiplijn roodgloeiend over Julian en Ruben

Tiplijn roodgloeiend over Julian en Ruben
Tiplijn roodgloeiend over Julian en Ruben
De uitzending van Opsporing Verzocht heeft geleid tot honderden tips over de vermissing van de broertjes Ruben en Julian uit Zeist. Volgens een woordvoerder hebben de telefoons tot diep in de nacht roodgloeiend gestaan. Kort na de uitzending waren er al meer dan honderd tips binnen. Van deze tips waren er veel zeer bruikbaar.

Dat is natuurlijk heel mooi, maar er is ook veel kritiek. Want er waren zaken die in de uitzending getoond werden die al bij de politie bekend waren. Is het echt de bedoeling om belangrijke informatie in een zaak als deze te wachten met het verstekken van informatie omdat een tv programma als Opsporing Verzocht ook graag een nieuwtje wil hebben.

De PVV vindt het schandalig als justitie bewust wachtte met het uitzenden van deze essentiële informatie tot de uitzending van Opsporing Verzocht.'Omwille van een deal met een programma kan niet worden vertraagd', zegt Kamerlid Bontes verontwaardigd. "Dit gaat om levens en is geen spelletje van 'wie krijgt het nieuws'. De informatie moet direct openbaar worden. In dit soort gevallen telt iedere seconde, het gaat om levens.'

De initiatiefnemers van de burgerzoekacties zijn boos. "Had die kledingstukken eerder getoond. Dat had wellicht de opsporing kunnen bespoedigen', aldus Wanda van de Bovenkamp en Marc Satijn. 'Er werden immers ook eerder een trekkabel en een spanband getoond.'

Tijdens de uitzending van Opsporing Verzocht werd duidelijk dat de politie informatie heeft achtergehouden. Zo werden in de uitzending pas opnamen van zijn kleding vrijgegeven en werd duidelijk dat Denis cash geld pinde, een deel ergens moet hebben uitgegeven en nog door een getuige in een straat in Neerbeek werd gezien.

Geen opmerkingen: