dinsdag 28 mei 2013

Wat is MERS? Hoe gevaarlijk is MERS?

Wat is MERS? 

MERS - Middle Eastern Respiratory Syndrome
MERS - Middle Eastern Respiratory Syndrome
MERS is een nieuw virus. MERS is net als eerder het Chinese SARS (Severe Acute Respiratory Syndrome) een ernstig acuut ademhalingssyndroom, een coronavirus. Het zou ook afkomstig zijn van dieren. In 2003 bezweken er achthonderd mensen aan SARS in oostelijk Azië.

MERS is een afkorting voor Middle Eastern Respiratory Syndrome.

Hoe gevaarlijk is MERS?

MERS - Middle Eastern Respiratory Syndrome
MERS - Middle Eastern Respiratory Syndrome
Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) is MERS een 'gevaar voor hele wereld'. WHO-directeur Margaret Chan zegt zich 'grote zorgen' te maken over het MERS virus.

De WHO heeft tot 23 mei in acht verschillende landen 44 besmettingen geteld. 22 mensen bezweken aan de aandoening, die onder meer tot levensgevaarlijke ontstekingen aan de luchtwegen kan leiden. Daarmee lijkt het besmettelijker dan het eerdergenoemde SARS. Omdat het MERS virus lijkt op SARS, werd het voordat het een officiele naam kreeg, SARS 2.0 genoemd.

Hoe besmettelijk is MERS?

MERS is zeer besmettelijk. Omdat het van mens op mens via de luchtwegen kan worden overgedragen, moeten mensen die werken met MERS patienenten, handschoenen dragen en mondkapjes dragen.

Wat zijn de symptomen van MERS?

Er zijn nog niet veel details bekend. Maar duidelijk is dat de meeste patienten oudere mannen zijn, vaak met andere medische aandoeningen. Verder ontwikkelen velen van hen een ernstige longontsteking.

Geen opmerkingen: