woensdag 19 juni 2013

Drama mestsilo Makkinga

Drama mestsilo Makkinga

Drama mestsilo Makkinga
Drama mestsilo Makkinga
Door nog onbekende reden zijn er vanmorgen vier personen vast komen te zitten in een mestsilo in het Friese Makkinga. De vier mannen waren in de mestsilo aan het werk. Doordat de mannen buiten bewustzijn waren, kon er ook geen contact met de mannen gelegd worden. Makkinga is een dorp in de gemeente Ooststellingwerf.

Zie ook: Mestsilo Makkinga was onveilig. Veiligheidsnetten ontbraken

Drama mestsilo Makkinga
Drama mestsilo Makkinga

Inmiddels is bekend dat drie van de vier mensen die vast zaten in de mestsilo in Makkinga zijn overleden. De vierde persoon is in kritieke toestand per traumahelikopter met spoed naar het ziekenhuis in Groningen gebracht. De identiteit van de mannen wordt later bekendgemaakt.

Mark, de jongste zoon van de eigenaar van het landbouwbedrijf, behoort tot één van de drie doden, zegt een buurman van de familie tegenover De Telegraaf. De buurman was betrokken bij de reddingsactie. Mark was samen met drie anderen bezig met schoonmaakwerkzaamheden. Eén van hen raakte bedwelmd en viel in de silo. Daarop sprong een tweede persoon erachter aan, vertelt een ooggetuige. Hoe de twee anderen in de silo raakten, is vooralsnog onbekend.

De mestsilo was nagenoeg leeg met slechts een "dunne bodem" mest. De brandweer boorde een gat in de zijkant van de silo om bij de slachtoffers te komen. Voor drie van hen kwam de hulp te laat. De Leeuwarder Courant meldt dat er twee traumahelikopters, die van Groningen en Amsterdam, ter plaatse zijn. Ook zijn zes brandweervoertuigen en een duikploeg uitgerukt.

Geen opmerkingen: