maandag 18 november 2013

Sandro Grigolia rekende niet op verzet juwelier Stratmann

Sandro Grigolia rekende niet op verzet juwelier Stratmann

Sandro Grigolia
Sandro Grigolia
Sandro G., die in hoger beroep terechtstaat voor de fatale overval op de Haagse juwelier Ruud Stratmann, had er vooraf geen rekening mee gehouden dat zijn slachtoffer zich zou verzetten. 'Ik had niet gerekend op weerstand. Ik wilde zo snel mogelijk weg. Toen sloeg de paniek toe. Zware paniek gewoon', zei hij maandag bij het gerechtshof in Den Haag.

Uiteindelijk schoot Sandro Grigolia drie keer. Een keer in het plafond en twee keer raakte hij de Haagse juwelier.

Sandro Grigolia pleegde de roofoverval met Ziya B. De overvallers schreeuwden naar Stratmann, vuurwapens op hem gericht, dat de deur open moest. Die was automatisch dichtgegaan als gevolg van een veiligheidssysteem. Sandro G. liep het pand door, op zoek naar een andere uitgang, terwijl Ziya B. zijn nepwapen op de juwelier gericht hield.

Toen G. geen andere uitgang vond en terugkwam in de winkel, schoot hij in 'een reflex van paniek' de 47-jarige Stratmann neer. Die had pepperspray gebruikt tegen de overvallers. B. zou niet hebben geweten dat G. een echt wapen had. De rechtbank geloofde eerder niet dat G. uit paniek schoot.

De rechters stelden vast dat G. schoot om bewust het verzet van de juwelier te breken. Later op de dag maakt het Openbaar Ministerie (OM) de strafeis in hoger beroep bekend.

Geen opmerkingen: